Hoppa till innehåll

Areamätning enligt Svensk Standard (SiS) Korrekt boarea, biarea och övriga ytor i er fastighet inför er husförsäljning, taxering eller värdering

 

– Vad kostar en kvadratmeter i din fastighet? 

Vi utför areamätning med mätbevis på er villa eller småhus upp till 300m2 för endast 1990kr ink moms. 
Gäller när man samtidigt bokar in en energideklaration.
(ord 2490kr)

SiS Svenska institutet för standard. Mät era ytor och få mätbevis av oss, areamätning av energiab.se
Mätning av area i bostad och övriga fastigheter inför försäljning, värdering med fast pris, utförd av certifierad energiexpert.
Fast pris på uppmätning av er bostadsarea, er biarea och övriga ytor - perfekt inför försäljning och värdering av villa och småhus.

Tidigare betalade man skatt efter storleken..

Under en period betalade man skatt efter hur stor yta man hade sitt hus – och man rapporterade själv till myndigheterna. Ofta ”krympte” fastigheten ordentligt vilket vi ofta ser vid en besiktning och uppmätning.
Idag växer de till sig igen inför försäljning vilket kan medföra ett högre slutpris för er fastighet. Låt oss mäta upp ert hus inför er försäljning.

Varför mäta upp ytor inför försäljning av villa?

1

För slutpriset

Har du en villa i souterräng så har detta stor betydelse för din boyta och biyta. Idag får man nämligen tillgodoräkna en större del som boarea i souterrängplanet. Slutpriset på er fastighet som ska säljas kan såklart komma till att öka om din yta också ökar.

2

För försäkringen

Klart att man hoppas att försäkringsbolaget man använder  ska täcka de eventuella skador som kan uppkomma på ens fastighet. Precis som att du ska ange hur många mil en bil ska gå per år för att få rätt hjälp vid en olycka så ska man också ange hur många kvadratmeter man har i sin fastighet.

3

För tryggheten

Liten kostnad för en stor trygghet - mät er bostad med oss och få ett protokoll enligt nuvarande Svenska Standard SiS. Att göra en mätning är viktigt för att få rätt hjälp om olyckan är framme och man ska kontakta sitt försäkringsbolag.

Få 500kr rabatt på areamätningen när du beställer energideklarationen samtidigt.

Att ha korrekt uppmätt bo- och biyta är viktigt oavsett om den ska rapporteras in till Skatteverket eller om man ska lägga ut sitt hus till försäljning.

Boarea (BOA), biarea (BIA), lokalarea (LOA) eller övrig area (ÖVA)?

Det finns många ytor och många olika begrepp på vad en area kallas.

Låt oss göra er areamätning enligt nuvarande Svensk Standard. [SS 21054:2020]

Endast 1990kr när du beställer energideklarationen av oss. (ord 2490kr)

SiS Svenska institutet för standard. Mät era ytor och få mätbevis av oss, areamätning av energiab.se

SiS

@SS21054

Standarden SS 21054 har under våren 2020 kommit ut i en reviderad upplaga. Bland nyheterna i denna upplaga finns förtydliganden kring beräkning av boarea respektive biarea i souterrängvåningar. Innehållet har omredigerats och flertalet definitioner har förtydligats.

De mätregler vi använder idag har funnits sen 1978. Därför finns det fortfarande mängder av mätningar som inte längre är aktuella idag.

Standarden omfattar termer och definitioner, mättekniska areabegrepp, måttenheter och avrundningen. Den tar upp mätvärdhet och går i detalj in på definitioner av t.ex vikväggar, entresol, fönster, glaspartier, ljusgårdar, pelare, snedtak, takkupor, trappor och ramper med mera-

Byggnadsarea, öppenarea, bruttoarea, bruksarea, biarea, boarea och lokalarea tillägnas alla varsitt kapitel, precis som övrig area, nettoarea, konstruktionsarea och bruttovolym. Här finns specifikation av regler för beräkning och redovisning av area och volym hos byggnader och del av byggnader, definierar area- och volymer, samt information om tillämpning och i vilken omfattning.