Hoppa till innehåll
Fastighetsbesiktning, slutbesiktning, överlåtelsebesiktning

Överlåtelsebesiktning eller husbesiktning

En överlåtelsebesiktning av villa eller en så kallad husbesiktning är en självklar trygghet, både för köpare och säljare.

Vår besiktningsman är godkänd av SBR och besöker er fastighet i Skåne, Blekinge och Kronoberg till fast pris.

Överlåtelsebesiktning av villa, nivå 1

Inkluderar en okulär besiktning av alla åtkomliga ytor av er fastighets in- och utsida, synliga avloppsrör och tappvattenrör samt synliga eluttag och elcentral.


Inkluderar även fuktindikering av våtutrymmes utanpåliggande kakel / klinker och plastmatta.

6990kr inkl. moms

EnergiAB.se Energi AreaBolaget Energideklaration Platsbesok Energideklaration i Skåne, Blekinge, Kronoberg med fast pris.
EnergiAB.se Energi AreaBolaget Husbesiktning Overlatelsebesiktning Energideklaration i Skåne, Blekinge, Kronoberg med fast pris.

Överlåtelsebesiktning av villa, nivå 2

Inkluderar allt ifrån nivå 1 och i tillägg görs en fuktmätning och en analys av er fastighets riskkonstruktioner (krypgrund, syllar och vind).

Mätning utförs både i organiskt materiell samt luft.

8990kr inkl. moms

Besiktningspaketet

Få överlåtelsebesiktning, energideklarationen, en areauppmätning samt en radonindikation utförd samtidigt – och få rabatt!

Fast pris på energideklaration till BRF, villa, kontor, lokal & hyreshus

Frågor om överlåtelsebesiktning

Besiktningsmannen innehar en byggingenjörsexamen eller motsvarande och ska ha utfört SBR utbildning för överlåtelsebesiktning.

Endast de som godkänts av SBR får använda denna titel.

Besiktningsmannen kommer att göra en okulär besiktning av alla åtkomliga ytor av er fastighet, såsom väggar, golv, fasad och tak.

En fuktindikation i våtutrymme samt kontroll av eluttag och elcentral ingår alltid.

Vid besiktningstillfället har vi en genomgång med er och frågar då efter kända fel och brister samt när ev. renoveringar är utförda.

Skriv gärna ner årtal då ev. renoveringar eller installationer är utförda och om det finns intyg från de som utfört/installerat dem.

Som köpare har man en lagstadgad skyldighet kallad undersökningsplikt.

Genom att låta en besiktningsman undersöka fastighetens skick kan du känna dig mer trygg vid kontraktskrivningen.

Du får en gedigen genomgång tillsammans med besiktningsmannen där du samtidigt kan ställa frågor och på vägen får du tips & råd – efteråt får du även ett besiktningsprotokoll.

Som säljare av en fastighet är du ansvarig för så kallade dolda fel i 10 år efter att den nya ägaren har tagit över huset.
Du ska därför upplysa köpare om kända fel och brister.
En dolda-fel försäkring ger både dig som säljare och den
nya ägaren ett bra försäkringsskydd under 10 år.

Vi förmedlar dolda-felförsäkring via Willis, SBR, Nordic samt Hjerta

Övriga tjänster

När man ska sälja sitt hus eller köpa nytt så är det många saker som ska finnas – vi kan hjälpa er med allt inom besiktning, mätning och beräkning.

Fast pris på uppmätning av er bostadsarea, er biarea och övriga ytor - perfekt inför försäljning och värdering av villa och småhus.

Areamätning

Korrekt uppmätta ytor vid er försäljning eller husköp. Vår energiexpert mäter upp er fastighets boyta, biyta och övrig yta enligt nuvarande Svensk Standard, SiS. Protokollet skickas ut samtidigt som besiktningsprotokollet.

Energideklaration av villa och småhus i Skåne till fast prs.

Energideklaration

Vår certifierade energiexpert utför den lagstadgade energideklarationen samtidigt som er husbesiktning genomförs. Vi godkänner den hos Boverket innan vi mailar ut resultater till er och er eventuella mäklare.

Radonmätningar - noggranna på bara 7 - 10 dagar

Radonmätning

Fler människor omkommer i Sverige varje år till följd av radon i bostäder än vad trafiken ställer till med.
Radon är viktigt att ha koll på och såklart kan vi utföra en ackrediterad radonmätning av er fastighet eller en radonindikation samtidigt som vi utför er husbesiktning.

" Snabb och professionell hjälp, till bra pris. "