Energideklaration på distans till småhus och villa i hela Sverige till fast pris, 1690kr.

Vilka undantag för platsbesök gäller vid upprättande av en energideklaration på distans?

Om er fastighet går under ett av Boverkets undantag har vi möjlighet att upprätta er energideklaration på distans, i hela Sverige för endast 1690kr ink moms till villa och småhus.

Boverkets undantag för att kunna utföra en energideklaration på distans

"Byggnaden är ny eller har dokumenterat god energiprestanda"

"Byggnaden är ett enbostadshus och har liknande utformning, storlek och energiegenskaper som en annan byggnad som har besiktats och överensstämmelsen garanteras av den oberoende experten."

"Energideklarationen avser en del av en byggnad som har samma utformning, storlek och energiegenskaper som en annan del av byggnaden och den delen har besiktats"

"Den som upprättar energideklarationen bedömer att kostnaden för besiktningen kommer att motsvara minst hälften av försäljningspriset för byggnaden."

Tillsammans har vi utfört över 12 000 energideklarationer
Chansen är stor att vi varit i en fastighet som är liknande din också

I lagen om energideklaration för byggnader finns det ett krav på platsbesiktning av byggnaden innan en energideklaration kan upprättas
-men det finns också undantag vilket gör att en energideklaration kan upprättas på distans av en certifierad energiexpert.

Energiberäkning, areamätning, radonmätning
Energideklaration på distans för 1690kr - godkänd hos boverket
Energideklaration-Energiab.se-Energi & Areabolaget Kristianstad, Skåne

Energideklaration med platsbesök istället?

Ett platsbesök av en certifierad energiexpert är såklart lösningen när man inte kan få sin energideklarationen upprättad på distans.
Vi utför platsbesök på alla slags fastigheter i hela Skåne, Blekinge, Kronoberg och Halland. 

Till bostadsrättsföreningar eller fastigheter såsom flerbostadshus & hyreshus, kontor, lager, lokal och skola eller större bestånd finns vi tillgängliga i hela Sverige – be om kostnadsfri offert.

© 2022 Energi & AreaBolaget

"Jag skickade in de uppgifter de bad om - redan dagen efter hade de registrerat hos Boverket och mailat mig energideklarationen."
Energideklaration, recension på BRF
Alexandra - Stockholm
Nybyggt Älvsbyhus

Frågor om energideklaration på distans

 

  1. Byggnaden är ett enbostadshus och har liknande utformning, storlek och energiegenskaper som en annan byggnad som har besiktats och överensstämmelsen garanteras av den oberoende experten,
  2. Energideklarationen avser en del av en byggnad som har samma utformning, storlek och energiegenskaper som en annan del av byggnaden och den delen har besiktats,
  3. Byggnaden är ny eller har dokumenterat god energiprestanda, eller
  4. Den som upprättar energideklarationen bedömer att kostnaden för besiktningen kommer att motsvara minst hälften av försäljningspriset för byggnaden.

Vi kommer be om alla uppgifter som behövs för att kunna verifiera er byggnads energiåtgång.

Alla viktiga beräkningar, förbrukningsuppgifter och annat ni har om ert hus.

1690kr inkl moms.

Priset förutsätter att ni förser oss med informationen vi ber om & svarar på alla frågor vi ställer efter att vi mottagit era PDFer.

För att vi ska kunna göra er energideklaration på distans är det först och främst viktigt att ni har läst ovan ”Boverkets fyra undantag för platsbesök/besiktning”, och att er fastighet givetvis går under minst ett.

Nästa steg är att ni mailar oss de uppgifter vi behöver i formuläret här under!

Förfrågan om energideklaration på distans